Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Billie Holiday...η θρυλική φωνή της τζαζ και του σουινγκ!

Από το γκέτο του Χάρλεμ, την πορνεία και τα αναμορφωτήρια της μαύρης Αμερικής, στις jazz σκηνές και την αυτοκαταστροφή.


Γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1915 από φτωχή οικογένεια, από εξωσυζυγική σχέση, σε μία ρατσιστική κοινωνία.Το πραγματικό της όνομα δεν ήταν ούτε Μπιλι ούτε Χολιντει, αλλά Ελεονόρα Φέιγκαν Γκόου.
Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια.Ένιωσε έντονα τον ρατσισμό,τον αποκλεισμό και τη βία.
«Ποτέ δεν είχα την δυνατότητα να παίξω με τις κούκλες όσο ήμουν μικρή. Άρχισα να δουλεύω όταν ήμουν 6 ετών», λέει η ίδια. Όταν έφτασε 10 χρόνων, το 1925, ένας γείτονας την βίασε. Το δικαστήριο έδειξε επιείκεια απέναντι του, αλλά όχι απέναντι στη μικρή υιοθετώντας την λογική «γυναίκα (;;;) είναι, εκείνη τον προκάλεσε».
Στην ηλικία των 14, έγινε πόρνη και πιάνει δουλειά στον οίκο ανοχής που λίγο καιρό πριν είχε ξεκινήσει να δουλεύει και η μητέρας της από ανάγκη για επιβίωση.
Με το τραγούδι άρχισε να ασχοείται σε ηλικία των 15 ετών , περισσότερο από ανάγκη για διέξοδο από την σκληρή πραγματικότητα.Να αισθάνεται ελευθερία..
Στα πιο γνωστά τραγούδια της συγκαταλέγονται το "Lady sings the blues", το οποίο συνέθεσε η ίδια,
το "Strange fruit",το " God bless the child" κ.α.
 Πέθανε σε ηλικία 44 ετών από κίρρωση του ύπατος σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν, όπυ βρισκόταν για περιοδεία.Στο πόδι της βρέθηκε δεμένο ένα σεβαστό ποσό, που της το άφησε ένας ατζέντης το προηγούμενο βράδυ.

Μπίλυ Χόλιντει : στις 17 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 54 χρόνια από τον θάνατό της.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Light on-Backstreet Boys

New single from Backstreet Boys!


Το γνωστό boy band επιστρέφει γιορτάζοντας το reunion τους με την επιστροφή του 5ου μέλους του γκρουπ, Kevin Richardson, με νέο single , το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο "In a world like this".

Απολαύστε!!!